Gå til sidens hovedinnhold

Erna må fratas gullkortet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den 5. april kom nyheten om at Norge på vegne av regjeringen Erna Solberg, ved utenriksminister Søreide, i disse koronatiden viser økonomiske muskler og ekstra stor generøsitet - ikke ovenfor nordmenn og Norge, men til resten av verden. Dette til folk og nasjoner som ikke liker Norge og nordmenn, men som alltid elsker norske olje milliarder - når regjeringen øker den allerede store milliardstøtten fra hele: 5,5 milliarder til 6,5 milliarder norske skattekroner.

Nå vil Norge gi og sette enda ny norgesrekord i såkalt statlig "humanitær støtte" som for mange kan høres fint og fornuftig ut, men samtidig med dette står store uløste oppgaver i kø i vårt eget fedreland - uten at regjeringen og Stortinget vil gjøre noe nevneverdig med dette annet en snakk - og enda flere nye utredninger.

Glemt er: Minstepensjonister, uføretrygdede, syke unge og gamle, arbeidsledige, barnefattigdom, personer med nedsatt funksjonsevne, kreftpasienter, voldsofre, veteraner og kronisk syke - dette bare for å nevne noen av de som Demokratene heller vil bruke norske skattemilliarder på i en vanskelig korona-tid for det norske folk.

Norge har som nasjon alltid vært i verdenstoppen når det gjelder alle former for bistand og hjelp til andre nasjoner. Årlig yter norske skattebetalere ca 40 milliarder i ordinær bistand. I tillegg kommer ekstraordinære bevilgninger til nødhjelp og støtte til land som Kommunist-Kina og islamske regimer.

Er det virkelig bare Demokratene som mener at koronakrisen, som har ført til et økonomisk uføre i Norge, krever at vi setter Norge først ved å hjelpe de enkeltpersoner, familier og næringsdrivende som sliter med å få endene til å møtes - og ikke minst med tanke på de tusenvis av norske arbeidsplasser og livsverk som allerede dessverre grunnet korona har går i tusen knas?

Kommentarer til denne saken