Nordlys har i flere saker de siste dagene skrevet mye om Onlyfans, om kvinnene som lager innholdet og om en mann som betaler tusener for dette innholdet. Dette er ikke fremgang, kvinnefrigjøring eller myndiggjørende. Dette er verdens eldste yrke med litt nyere teknologi.

Onlyfans har av mange blitt løftet frem som noe frigjørende for kvinner, en måte å ta tilbake kontrollen over egen kropp og tjene penger på det i samme slengen. Dette er feil. Dette gir ikke kontroll, det fratar kontroll. Selv om det som legges ut på nettsiden er bak en betalingsmur, er det en kjent problematikk at kontoer hackes og at bilder og videoer som deles på nett, aldri forsvinner helt.

Bakdelene med Onlyfans er mange. Pengene virker gode sammenlignet med konsekvensene for en vakker ung kvinne på 18-20, denne vurderingen blir langt surere når man er 35+ og barna dine kommer over din fortid på nettet. Og skulle du ønske en fremtredende karriere vil veien dit bli langt vanskeligere med en slik fortid. Det er enorme kostnader til dette.

Onlyfans lærer unge kvinner og menn at å bytte penger mot seksualisert innhold er helt greit, og er noe en sterk kvinne og en tøff kar involverer seg i. Dette er virkelig skadelig og ødelegger hvordan vi ser hverandre. Når situasjonen er slik at kvinner ser på menn som en inntektskilde og menn på kvinner som seksuelle objekter, så er ikke dette fremgang i samfunnet, men et kvantesprang bakover.

Dette reduserer kvinner til noe enkelt og endimensjonalt, en seksuell verdi. Kvinnene må sette en kroneverdi på tilgang til kroppen sin og blir ofte forført av pengene til å publisere stadig drøyere innhold for større summer penger. Dette er ikke fremgang.

Et annet negativt aspekt ved Onlyfans er at de fleste tjener lite penger på det, men med de samme negative konsekvensene som de som tjener mye. 73% av pengene som kommer inn går til topp 10%. De på toppen tjener pengene, mens de på bunnen legger ut dristige bilder og risikerer fremtiden sin for svært små summer. Her er litt flere tall: Majoriteten av kontoer tjener mindre enn 1300 Kr per mnd, det er ikke mye for å legge ut slike bilder på nett og er ikke større inntjening enn en dag eller to i en vanlig deltidsjobb.

Alt jeg trekker frem her får ikke leserne noe særlig viten om i Nordlys sine saker om Onlyfans. Når sakene Nordlys skriver i stor grad ledes an med hva kvinnene tjener og svært lite om baksidene skapes et glorifisert bilde av det som er verdens eldste yrke, å kjøpe seksualitet for penger. De negative sidene må belyses. Det er på tide å drive kvinnefrigjøring og myndiggjøring på en måte som ikke resulterer i at kvinner lar seg bli sexobjekter på nett for fremmede menn.

Kilde: https://xsrus.com/the-economics-of-onlyfans