Jeg ser med undring i aviser og offentlighet at ikke én kritisk røst reises mot at Tromsø i disse koronatider skal arrangere en løpskonkurranse med 800 deltakere fra inn- og utland.

Er det ikke uansvarlig å la så mange mennesker eksponeres for mulig smitte i en periode hvor vi kanskje står overfor et større utbrudd i deler av landsdelen som må bekjempes og forebygges?

Vi ble nærmest latterliggjort i våres da vi innførte «søringkarantene». Er det av frykt for å bli latterliggjort på ny, synes jeg ordføreren må vise sin klokskap ved å forby et slikt arrangement som vi godt kan være foruten i disse tider. Når siste løper er godt i mål, og festen skal fortsette, er jeg redd dette kan bli en covid-fest med bitter ettersmak.

Jeg er glad i å løpe selv, men kan ikke tenke meg å utsette andre for den smitte jeg kan bære på uten å vite det, ved å komme i situasjoner der smittevernreglene er umulig å overholde.

Det er viktig at vi holder oss i form og deler gleden ved å drive idrett sammen, men her tror jeg vi er ved ei grense for hva som er forsvarlig og ikke minst nødvendig.

Stopp mens leken er god. 800 deltakere er velkomne en annen gang. Nå skal vi ikke ta imot besøk eller gå på besøk ifølge statsministeren. Er det ikke på tide å ta henne på alvor?