Gå til sidens hovedinnhold

Enkel måte å kvitte seg med store vannmengder - send det til naboen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som mangeårig turgåer i Holtmarka, med eller uten hund, har jeg ofte brukt stien mellom Bakolsen og sjøen.

Stien går langs grensen mellom Holteiendommen og det nye byggefeltet Norheim. Planene for feltet er helt etter min intensjon, blokker i bakgrunnen og eneboliger nærmest sjøen.

Et betydelig feilskjær har imidlertid kommet under utbyggingen. Bekken fra kilden under den gamle hoppbakken Ulriken, har i alle år gått i en vel utviklet grøft mellom Norheim og Holt.

Nå har utbygger fylt igjen nedre del av grøfta, og tillatt seg å lede bekken rett inn på skogsområdet,

ovenfor det øvre av de to dyrkede markene på søndre del av Holt.

Feltet ble i vår fylt med leir og vann, og stien ble ufarbar. "Bare midlertidig", fikk vi til svar, da vi påpekte en urimelig selvtekt på statlig grunn.

Ved nye turer langs grensen mot Holt finner vi en stor ny anlagt grøft, fra øvre Nordheim over den gamle stien, og som leder bekken rett inn i skogen på Holt. Området er helt gjennomtrukket av vann og leir. Stien er lagt i en liten bro over bekken, som fyller hundrevis av liter vann i døgnet inn på naboeiendommen.

Nedre del av bekkeløpet, lagt i grøft tidligere ned mot sjøen, er helt fylt igjen med jord og steinmasser.

Mitt spørsmål til utbygger, til kommunen og til Holt, er om endringen av dreneringen av eiendommen er lovlig anlagt? Tenker man å gjenetablere bekkefaret i grøft langs grensen mor Holt, ned mot sjøen? Når skal oppryddingen skje? Og er administrasjonen på Holt oppmerksom på denne selvtekten?

Jeg venter spent på svar, og håper å kunne unngå leirsøl og gå tørrskodd i området også i fremtiden.

Kommentarer til denne saken