Gå til sidens hovedinnhold

Endelig helårsferge mellom Tromsø og Senja

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mandag 6. september går første avgang med helårsferga mellom Tromsø og Senja. Å kunne reise med ferga over Malangen hele året, er en lenge etterlengtet sak, og vil være til stor glede for folk og næringsliv både i Tromsø og på Senja. Det er et fantastisk bidrag fra Troms og Finnmark Fylkeskommune, prioritert for å knytte mennesker og næringsliv i vår unike region tettere sammen.

Forhåpentligvis ser vi begynnelsen av slutten av pandemien nå. Vi trenger å børste av oss rustne reisemuskler, og blåse liv både i vår egen reiselyst, og i næringslivet på begge sider av Malangen. Ikke minst gjelder dette reiselivsnæringa, etter begrensninger og nedstengninger gjennom hele pandemitiden. Med denne ferga hele året, blir det lettere for vinterreiselivet å bruke Tromsø lufthavn som inngangsport og hele Senjaregionen i opplevelsen av både natur, nordlys og vinterkystklima.

I år har fylkeskommunen også etablert det som kalles AUTOPASS på våre fergesamband. For dem som kommer til å bruke Malangsferga ofte, så gir autopass-brikke mulighet for å inngå avtale som gir 50% rabatt hver gang man reiser med ferga. Med brikke og avtale får folk skikkelig gode argumenter for å bruke ferga over Malangen.

Med dette nye helårssambandet, etableringen av AUTOPASS, forberedelse av anbud for elferge over Lyngen, og beinhard jobbing for å sikre en bærekraftig økonomi i sektoren, så har fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen stått fjellstøtt i de stormene som har vært knyttet til utvikling av samferdselstilbud i regionen, for bakteppet har dessverre vært svært begrensede overføringer fra sittende regjering.

Dersom det går som vi jobber for, at vi får en Arbeiderparti-ledet regjering, så vil fergeprisen halveres og være med å sikre drifta av Malangsforbindelsen utover prøveperioden på to år som nå er lovet fra dagens regjering. Og din stemme teller i dette valget. Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth og Nils Ole Foshaug er begge kandidater med dyp innsikt i og forståelse for hva som skal til for å kunne ta hele landet i bruk. Vi trenger ferger, bedre vegforbindelser mellom kysten og markedet og tydelige prioriteringer. Nå er det vanlige folks tur.

Gratulerer med helårsferge, og godt valg!

Kommentarer til denne saken