Gå til sidens hovedinnhold

En samlet reaksjon fra nord?

Apropos Dette er et leserbrev, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Skjult makt tyner Nord-Norge», skriver major og forsvarsanalytiker John Berg på Nordnorsk Debatt, og etterlyser en samlet reaksjon og en synlig motmaktskultur fra nordnorske politikere.

Vel – jeg har tidligere karakterisert Finnmarks egen Frank Bakke-Jensen som Oslo Høyres ambassadør til Finnmark; alltid på plass for å male glansbilder og bortforklare uheldige virkninger for egen landsdel av regjeringens politikk. Alltid ivrig assistert av Bærums-nordlendingen Hårek Elvenes.

Og de er ikke alene, det sitter mange ivrige og ambisiøse ambassadesekretærer på den nordnorske stortingsbenken, samt i lokal- og fylkeslag rundt omkring; de som skulle være vår stemme og tale vår sak overfor sentrale myndigheter.

I den grad vi i det hele tatt hører noe fra dem, er det stort sett «gode ønsker» i form av vage formuleringer, ispedd bortforklaringer og den sedvanlige skjønnmalingen av situasjonen. Gang etter gang har de vist oss at deres lojalitet ligger hos regjeringen og partiledelsen i sør – ikke lokalt hos folket som har valgt dem.

Det er jo lov å håpe – men Høyreregjeringen er det åpenbart ingen grunn til å ha noen som helst forventninger til. Så gjenstår det å se hva de andre partiene kan manne seg opp til – Arbeiderpartiet, for eksempel...? Forhåpningene er vel ikke altfor store, men det er jo valg snart, og drømmen deres er jo å regjere sammen med Senterpartiet, så...

Kommentarer til denne saken