Gå til sidens hovedinnhold

En pandemi, en president og et valg. På tide å legge vekk silkepotene?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Pandemien har vært og er et mareritt for de fleste av oss. Men nå skal visst vaksinene være like om hjørnet. Da må vi passe på å ikke glemme hvem vi har å takke for at det endelig er lys å skue i tunellen. Grunnet president Trumps utrettelige innsats slipper vi å vente flere år på vaksinen. Amerikanerne har også ham å takke for at korona-dødstallene i USA ‘bare’ er drøyt en kvart million, ikke det dobbelte som det ville vært med en annen leder. Dessuten, i landet der svært lite er gratis, der skal hele befolkningen få vaksine kostnadsfritt. Vel, ikke riktig hele. De som bor i New York må klare seg uten. Men de har jo bare seg selv å takke ettersom guvernøren der ikke har vært snill. Han har visst også tillatt seg å stille spørsmål ved Trumps visjonære lederskap. Det gjør man selvsagt ikke ustraffet.

Den samme Trump er aktiv på flere arenaer i disse dager. At han også får tid til å spille litt golf mellom slagene, grenser til det utrolige. Når det gjelder å få tilbake det stjålne valget har det rett nok buttet litt imot. Men med gode kort på hånden er det bare et tidsspørsmål før lykken snur. Tenke seg til noe så uhørt som at alle stemmer skal telles, inkludert de som er avgitt til motkandidaten og stemmer som kommer rekende med posten.

Slikt forekommer da bare i demokratier, ikke i stater det for tiden er mere naturlig å sammenlikne USA med. Ærlig talt, er det ikke på tide at norske myndigheter, og for den saks skyld myndighetene i andre allierte land, legger vekk silkepotene og proklamerer klart og tydelig at vi ikke vil ha noe mer å gjøre med denne totalt inkompetente, løgnaktige og ansvarsløse karikaturen av en president, som sammen med sin administrasjon ser ut til å forberede noe som mer og mer likner et forsøk på statskupp? Om ikke for annet, så kunne vi markere vårt syn tydelig av hensyn til vår egen integritet og de verdier vi har for vane å flagge høyt.

Kommentarer til denne saken