Har fått med meg endel reportasjer om sykepleiere og andre viktige yrkesgrupper som er sjanseløs i boligmarkedet i Tromsø. Spesielt hvis de er enslige og har barn så blir det tøft, om ikke umulig, å kunne kjøpe bolig i byen.

I Lyngen, som er nabokommunen til Tromsø, er det både boliger og tomter for de som flytter til kommunen kan kjøpe. Prisene er adskillig mye rimeligere enn i byen, typisk mellom 40-70% rimeligere, og med egen hage og stor tomt så vil boligdrømmen være oppfylt. For de som vil bygge nytt gir kommunen flere hundre tusen i tilskudd til ny bolig som startkapital.

Dette sammen med rimelige tomter, Nord-Troms-fradrag på skatten, billigere strøm, fradrag på studielån hvert år og andre goder, så vil det være en boost på starten av en jobbkarriere, småbarns oppvekst og økonomisk overskudd. Det overskuddet kan man også bruke som startkapital hvis man vil kjøpe noe i Tromsø etterhvert, som en del av en langsiktig plan.

Dem trenger selvfølgelig ikke bo i Lyngen hele livet, men i en livssituasjon når man er ung og småbarnsforelder, kanskje enslig og med høyt lån, så kan det være økonomisk fornuftig med noen år i en kommune som Lyngen. Betale ned mye lån, gode boforhold, god jobb og barna får en trygg oppvekst i barnehage og skole hvor de blir sett både av dyktige ansatte og av hyggelige naboer som passer på.

Det er nå flere unge arbeidere med og uten småbarn fra andre steder i Norge som er kommet til Lyngen de siste årene for å jobbe og bo, mye pga våre jobbtilbud, fordeler, natur og nærhet til Tromsøbyen.

Med den nye Ullsfjordforbindelsen som er påtenkt, så blir det også en rask og god vei mellom nabokommunene Tromsø-Lyngen og Tromsø-Alta.

Så, til sykepleier Gry og alle andre som er sjanseløs i boligmarkedet i Tromsø, se til Lyngen, Alpekommunen i nord. Her får du og dere gode muligheter. Ta en telefon til ordfører i Lyngen og spør om muligheter både ang jobb og bolig. Vi er mange innbyggere som heier på dere. Lykke til.