«Det vi ikke skal, er å kives og krangle og peke på alle rundt oss»

DØDSULYKKE: En person omkom etter en ulykke på Vannøya lørdag. Karlsøy-ordfører Mona Pedersen oppfordrer nå alle til å ta vare på hverandre.

DØDSULYKKE: En person omkom etter en ulykke på Vannøya lørdag. Karlsøy-ordfører Mona Pedersen oppfordrer nå alle til å ta vare på hverandre. Foto:

Av

Karlsøy-ordfører Mona Pedersen etter dødsulykken på Vannøya i helga.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Så er tiden kommet, for å finne noen å skylde på. Slik er det i mange saker, dessverre også i denne.

Hvor skal vi så begynne? Med de hundre politikere som det trengs for å skru i en lyspære? Som ikke har klart å ta ansvar for mørklagte bygder? Som ikke har klart å prioritere planprosesser? Og som iallefall ikke har tatt ansvar for bussholdeplasser, gang og sykkelstier, og andre viktige tiltak!

Skal vi skylde på de uansvarlige slabbedaskene på driftsavdelingen,som ikke har fått til å skifte armaturer?

Politiet skal også være noen å skylde på, som ikke oppretter en post på hver strekning med farlig vei, hver dag, hele dagen.

Hva med de store bedriftene, burde ikke de ta tak i dette, og snakke om trafikkkultur? Helst sikkert, de må på banen!

Hva med foreldremøter på skolen, er dette et tema der? Handler det om at kommunen må ta grep, eller snakker vi om hva hver enkelt forelder kan gjøre selv for å bidra til sikkerhet i trafikken? Utfordrer vi foreldre som vi vet er tunge på gasspedalen, eller kvier vi oss for å snakke så direkte til noen?

Snakker vi om dette over en middag med gode venner, eller et glass øl? Sier vi klart fra til hverandre hva som er innafor, og hva som ikke er? Kjører vi med en øl eller to innabords? Kjenner vi noen som vi alle vet byrde ha latt bilen stå, både på kvelden og dagen derpå?Hvordan er det, er vi forbilder for våre barn, når vi ferdes i trafikken? Med refleksvest, hjelm, lys og årvåkenhet?

Som samfunn så er vi mange som kan bidra til en mye bedre hverdag for alle, også når det gjelder trafikksikkerhet. Og noen ganger så skjer det en forferdelig ulykke, med fatale konsekvenser. Hvis dette skjer igjen, har vi da alle gjort det vi kunne? Med forebygging? Med holdningsendring? Med å være et forbilde? Med plan og penger og gode tiltak?

Jeg føler med de som nå sitter igjen med ett av de største tap vi kan ha som mennesker, en elsket person. Vi skal alle gjøre det vi kan for at andre ikke skal komme i den situasjonen. Det vi ikke skal, er å kives og krangle og peke på alle rundt oss. Vi skal begynne med oss selv og spørre: Hva kan du gjøre bedre?

Ta vare på hverandre.

Innlegget ble først publisert på Facebook-gruppen «Karlsøyværingen», men er gjengitt med Pedersens samtykke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken