Lyngen sambandet er vedtatt elektrifisert, men før vi kommer oss dit skal brukerne gjennom flere utfordringer.

Folket i distriktene er tapere for såkalt klimapolitikk, mens fylket har misbrukt behovet for fergetransport for å vinne et slag for denne politikken.

For nå har vi ferger som ikke er Hamperokken verdig. Det har vel aldri vært en tid hvor vi har følt oss satt så langt tilbake. Flere har undret seg over innstilte ferger på blikkstille hav. Vær og motorkraft er ofte de vage svar vi får.

Ikke misforstå, all ære til mannskapene på disse fergene. Men hvorfor har fylket sendt ferger til Lyngen-sambandet som ikke kan navigere under vanlige værforhold?

Vi brukerne har vel observert fergen over Ullsfjord på god stim over, kun for å bli dratt sideveis mot land før de kommer seg til fergeleiet igjen. Disse fergene skal vi fortsette å bruke til i alle fall 2023, og det er kun hvis fylket klarer å fikse de strømproblemene vi har.

I en klimapolitisk sak, så burde ikke tilbudet til brukerne svekkes på et slikt nivå som vårt har gjort. På toppen av det hele, så roper samtlige partier på Løvebakken etter gratis fergetilbud til alle, og her står vi med regning fra Troms og Finnmark fylkeskommune på 3000-3700 kroner - hvis du vil ha den dinglende gulroten som er full rabatt. Så må du betale alt i et for å få en fergepris som faktisk er anstendig lav nok til å være distriktsvennlig. Vi kan selvfølgelig velge å ikke betale alt i ett og heller få regning i posten, men da uten rabattene.

Det er så vidt meg bekjent ingen som har klaget på at de MÅ betale, men det er måten vi må betale og til hva vi betaler. Ullsfjordforbindelsen kunne vært den dinglende gulroten og en vinnersak i forhold til elektrifiserte ferger, for å vinne et slag for klimaet og for innbyggere og næringsaktører i den nordlige delen av Troms og Finnmark .

Karina Mikkelsen, leder (Sp) av næringsutvalget i Lyngen kommune