Fredag 26. februar 2021 kom det en særdeles gledelig nyhet fra Tromsø IL, da de ble det første fotballag i Norge som endelig kjente sin besøkelsestid og erklærte seg som motstandere av FIFAs horrible valg av arrangør for fotball-VM i 2022.

En uke senere, ser det dessverre ut til at TILs nødvendige standpunkt, ikke blir fulgt opp med den handlingskraft som kreves.

NFF ser ikke ut til å forstå alvoret, så nå må media holde presset oppe.

Undertegnede, og mange andre, har for lenge siden etterlyst ansvarlig, moralsk handling fra både media og fotballspillere. Den 15. juli 2018, samme dag som det forrige VM ble avsluttet, skrev jeg et avisinnlegg med tittel: Skal vi virkelig akseptere FIFAs horrible valg?

Den gode nyhet fra TIL, som rett og rimelig ble godt mottatt av både media, andre norske lag og de mer moralske fotballsupportere, burde med andre ord ha kommet mange år tidligere. Da hadde mange menneskeliv vært spart, og alle som er glad i fotball kunne gledet seg til VM.

Det snakkes altså om boikott av Qatar-VM, dersom Norge kvalifiserer seg, men det er jo FIFA som må boikottes, og boikotten er allerede forsinket med mange år.

Det er FIFA som har gitt VM til et land som aldri skulle hatt VM, og det er FIFA som foreslår at VM skal utvides til 48 lag i 2026.

Alle som er glad i fotball, og som vil at idrettens mesterskap skal være verdige mesterskap, må derfor sørge for at FIFA oppløses og erstattes av en ny organisasjon som har livets rett.

Med andre ord, en organisasjon som både media, fotballspillere og fotballsupportere vil respektere, fordi organisasjonen da vil gjøre det som en fungerende fotballorganisasjon skal gjøre: Gi VM til land med fotballkultur og ikke utvide et allerede for stort VM-sluttspill med 16 land.