Gå til sidens hovedinnhold

Begrav stridsøksa

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Det er ingen menneskerett å representere supporter-kulturen i en fotballklubb, selv om enkelte i Tromsø faktisk ser ut til å oppfatte det slik.

Et eksempel på dette er grupperingen «Isberget» som til stadighet påberoper seg status som TILs offisielle supporterklubb, men som dessverre forvalter dette ansvaret på en skuffende måte.

Her er det for det meste negative oppgulp, mangel på samarbeidsevner og gretten kritikk mot TIL. Når man tilsynelatende ikke har et eneste positivt ord å si om klubben man sier man støtter, tyder det på at rolleforståelsen er temmelig svak.

En del utspill i media den siste tiden kan tyde på at Isberget tror man har blitt viktigere enn klubben. I alle fall ser Isberget ut til å ha utviklet seg til et miljø som er mer og mer i opposisjon til Tromsø Idrettslag, og i liten grad fremstår som en støtte som ønsker å hjelpe institusjonen.

Det nytter ikke å argumentere med hvor mange medlemmer man har, det er til syvende og sist de som møter opp på kampdag som teller. Og slik situasjonen har utviklet seg, har oppmøtet på Alfheim de siste årene vært alt annet enn imponerende.

Vi tror potensialet for oppslutning i Tromsø og regionen rundt er adskillig høyere, men da må man aller først skape et produkt flere ønsker å identifisere seg med.

Det er prisverdig at TIL og den nye direktøren Øyvind Alapnes forsøker å rydde opp i et problem som har utviklet seg over lang tid. Nå starter man med et klokt initiativ som handler om å samlokalisere supporter-gruppene på stadion.

Den merkelige krangelen om hvor de to supporter-gruppene Isberget og Forza skal plasseres på Alfheim, har hatt en viktig funksjon. Den har satt søkelyset på at god supporter-kultur er viktig både for byen og klubben.

Det viser også at arbeidet med en ny og felles supporterklubb i Tromsø bør intensiveres. Det kan man gjerne gjøre under et helt nytt navn, om det er nødvendig.

Isberget må legge gammel prestisje til side, kompasset må være at man skal heie på TIL og ikke sette krokfot på hverandre.

Kommentarer til denne saken