Saken gjelder NH90 helikoptret og Bardufoss flystasjon. Jeg har i en rekke innlegg fremholdt at nordnorske politikere må samle seg om en strategi for Forsvaret i landsdelen. Nå spør Dahl og Sollied hva jeg er ute etter! Det skulle fremgå: Ingen flere nedleggelser i nord og et krafttak for å rette opp ubalansen med det meste av Forsvaret i nord og det meste av forsvarsindustrien i sør. Er det så vanskelig å få med seg for Venstre?

Les også

Høyt spill om Bardufoss flystasjon

Like defensivt og puslete hevder Dahl og Sollied at fordi Leonardo allerede bygger opp en organisasjon i Norge, er Bardufoss fullstendig i spill. Tvert imot; nettopp her gjelder det jo for nordnorske politikere å kreve at mest mulig av denne virksomheten legges i nord, med Bardufoss og omegn som et naturlig stedsvalg. Igjen; er dette så vanskelig å forstå?

I sitt fortsatte forsvar for NH90 refererer Dahl og Sollied til tysk bruk av helikoptret. Men Tyskland er jo et NH90 produsentland. Det forklarer selvsagt hvorfor politikken krever at de går for helikoptret.

Det bør ikke trenge å ta flere år å velge erstatning for NH90. I og med at kandidatene er i produksjon, er det mulig å skjære igjennom, gjøre et valg og komme inn i produksjonsplanene, eventuelt også å kreve å få låne helikoptre i ventetiden. Og som det burde ha fremgått for Dahl og Sollied for lenge siden, jeg har ikke stilt meg bak Troms og Finnmark fylkesrådsleders passive holdning.

Dahl og Sollied skyter Venstre i beinet fordi det er så om å gjøre å tviholde på NH90. Se virkeligheten i øynene! NH90 er død.