Koselig, sosialt, natur-romantisk og med generøs servering. Det må man kunne si om nærbutikken sitt årlige arrangement også den 2. september.

Folk var invitert, og mange kom fra fjern og nær slik som i tidligere år. På plenen mot sjøsida kunne gjestene sitte ved nye kombinerte bord/benker og nyte grilla koteletter (henimot 50 kg), pølser, juice, brus, bålkokt kaffe samt mange sorter gode heimbakte kaker.

Alt fungerte godt, og folk var til overmål fornøyde.

Trass i litt skodde, kunne alle også nyte synet av en vakker fjord omringa av de stolte og trauste Ullsfjord-alpene og lytte til koselig sang og musikk fra Jan og Mona.

Familiebedriften Joker Sjursnes (tidligere A. Labukts eftf.) blir daglig drevet av Sonja Bruvold og Ellbjørg Hauan, begge arbeidsomme og imøtekomne.

Folk setter stor pris på å kunne møtes i ro og mak, og få høve til å snakke med venner, slektninger, bekjente og andre. For mange er det ett år sida sist.

Joker sin grillfest imøtekommer altså også det menneskelige sosialbehovet. De eldste minnes nok kirkehelgene i gamle dager da ullsfjordingene i alle aldre møttes ved kirka som står like ved butikken.

«Der ble jeg og NN kjærester», fortalte ei eldre dame meg idet hun pekte på en lun plass på et berg ikke langt fra kirka og med store einer bak. Hun er død for mange år siden.

Til daglig er nærbutikken både møteplass med proviant, post, pakker og pumpe.

Ikke rart at folk hegner om nærbutikken og tenker slik Petter Dass skrev om fisken: «Mister vi den, lider vi nød».