Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiets og den våte drømmen om fergeprisene

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


23. november gikk Ap-politiker og stortingsrepresentant Per Vidar Kjølmoen ut i Nordnorsk debatt og mente at Frp syter og klager på regjeringen. Mens Kjølmoen sitter på i hovedstaden med partifellene sine og spekulerer i hvordan hverdagen til vanlige folk blir bedre ved å luve, så skal jeg redegjøre sannheten for dem.

Den nåværende regjeringen skryter på seg at de fikk innført kutt i fergeprisene på 11,7%, men dette er som å skifte til vinterdekk og så påstå at de har funnet opp bilen. For det er så enkelt som at Frp, mens vi var ute av regjering, fremmet forslag i vår om å senke prisene med 50%, og dette fikk vi gjennomslag for. Dette er fordi i realiteten med en gang Frp åpner munnen, så sitter Ap og Sp klar for å notere ned ideer.

Noen må nesten minne Jonas og Trygve på at det er svært uattraktivt å være sjalu, selv om de bare fikk innført disse små kuttene så må de nesten være glade for at vi fikk gjennomført vårt kutt i vår som de stemte for, for ifølge dem selv så jobber de jo for «vanlige folk».

Men nok om Vingle-Jonas, for Trygve har også vært med på leken. For en tid tilbake siden så fremmet Frp er forslag om å gjøre ferge gratis, som vi har gjort i mange år. Men vi har jo aldri fått gjennomslag på grunn av blant annet De Tre bukkene bruse: Vingle-Jonas, Urbane-Vedum og Ulve-Audun. For da vi fremmet forlaget så stemte alle Sp sine 20 representanter imot. Men det morsomste er at de gikk ut i media 4 timer senere og påsto at de er for gratis ferge. Men hva kan man forvente av Jonas sin bande.

For å gjøre en ting klart, så er det lett å skue gjennom denne gjengen, og det begynner folket å merke også. Uansett hvor mye de påstår at «alle skal med» og at de jobber for «vanlige folk», så vil sannheten alltid ligge i tallene og faktaene. Hvis denne gjengen plutselig skulle begynne å ville spille ball med resten av folket så vet vi at alle hadde hatt en hverdag som er både enklere, billigere og ikke minst bedre for folk flest, men dette blir ikke en realitet i nærmeste fremtid.

Men inntil da skal Frp alltid fortsette med det vi alltid har gjort, å jobbe nemlig for folk flest.

Kommentarer til denne saken