Gå til sidens hovedinnhold

Ansvarsfraskrivelse på høyeste nivå

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med overraskelse Høyre leser saken i Nordlys med overskriften «Trenger nær 100 nye boliger» og sitatet fra Gunhild Johansen (SV): «Det har egentlig vært en katastrofe». Det sitatet er Høyre helt enig i, men det kan ikke være administrasjonen som har skyld i den nevnte katastrofen. Det er SV selv som må ta ansvar for at det ikke er blitt bygd boliger for psykisk syke, rusavhengige og husløse i Tromsø.

Katastrofen er nemlig at SV i posisjon ikke har klart å få dette til i løpet av de seks årene de har vært med å styre Tromsø kommune. Johansen kan ikke løpe fra sitt ansvar med å si at det har vært «uenighet mellom avdelinger i kommunen om bestillingene har vært gode nok». Det er trasig å høre fra en ledene politiker i posisjon. Og det er ansvarsfraskrivelse på høyeste nivå.

Nå får det være nok ansvarsfraskrivelse. Hun satt som byråd for helse og omsorg, og sitter nå som leder for helse- og velferdsutvalget og må selv bære det største ansvaret på mangelen på boliger til overnevnte. Til sammen har hun vært ansvarlig for sektoren i seks år. Og nå sier hun at det har vært uenighet mellom avdelinger i kommunen om bestillingen har vært gode nok. Smak på den dere.

Det må være pinlig både for henne, og ikke minst for ordfører Gunnar Wilhelmsen som har det øverste ansvaret.

Kommentarer til denne saken