Gå til sidens hovedinnhold

Alt blir bra

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er det noe vi trenger nå så er det litt oppmuntring. 2020 har vært et tøft år med pandemiens herjinger.

Slagordet til koronapandemien «Alt blir bra» er et godt slagord, men når vi er midt oppi en krise og er omtåket av problemer ser vi ikke alt så klart. Har slagordet miste sin kraft, eller er vi for omtåket til å se det?

En krise er tøff mens den pågår, men på lengre sikt har den muligheten til å forandre oss. Koronaen har gitt oss mer tid til å tenke oss om, og jorden har fått en liten etterlengtet pause. Det er bra i en tid hvor alt er så hektisk.

Hvis vi bare stresser rundt går vi glipp av livet slik det er ment å leve.

Jeg håper at ikke alt går tilbake til normalen når dette er over, for normalen har nettopp vært vårt problem. Kanskje denne pandemien har lært oss betydningen å stå sammen og hjelpe hverandre. Vi ser nå klarere hvilke samfunnsfunksjoner som er viktige. Kanskje vi kan forbedre dem ytterligere.

Vi ser frem til vaksinene mot korona som kommer for fullt i 2021, og hvordan vi skal håndtere livet videre.

Selvsagt vil det oppstå kriser og problemer også i årene fremover, men vi mennesker lærer mer og mer for hver gang. Disse krisene og problemene er noe som driver vår sivilisasjon videre fremover.

Dersom vi ser hvordan enkelte land har håndtert koronapandemien, kan vi være glade for at vi bor i Norge med en høy tillit i befolkningen, god økonomi, et robust helsevesen og veldrevne samfunnsinstitusjoner.

For å motvirke splittelser i samfunnet må vi stå sammen, lytte til hverandre og prate sammen. Vi handler alle raskt nå under pandemien fordi det berører oss selv, kanskje er det egentlig omsorg som er den beste medisinen for oss mennesker.

Det vil komme en tid hvor det igjen vil bli yrende liv i gater og hvor idretten og kulturlivet blomstrer. Det vil komme en tid hvor vi igjen kan klemme og besøke hverandre så mye vi vil. I mellomtiden: Ta godt vare på hverandre!

Kommentarer til denne saken