Gå til sidens hovedinnhold

Å få en jobb

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nordlys har skrevet en leder med overskrifta «Henriksen i spagaten». Som en mann i 40-åra ville jeg fysisk sett regna det som en prestasjon å være fornøyd med. Men jeg forstår at avisa ikke tenkte på det som et kompliment. Tvert imot går lederen over i en mistenkeliggjøring av noe jeg mener verken er mystisk eller uryddig.

Jeg har fått ny jobb, utenfor politikken. Det er jeg glad for. Med jevne mellomrom slutter politikere på Stortinget, og da må man nødvendigvis finne seg noe nytt å gjøre. Jeg skal jobbe med bærekraft og samfunn i Hurtigruten Norge, et selskap som er viktig for mange langs kysten.

I den korte perioden før jeg starter der mener jeg det absolutt ryddigste er at jeg ikke kommenterer saker som angår en framtidig arbeidsgiver så lenge jeg enda er politiker. Velgerne ville lurt på om jeg mente det jeg sa som politiker eller som påtroppende ansatt i selskapet. Den slags uklarhet vil jeg unngå. Derfor overlater jeg til andre, som uansett ville håndtert disse sakene for partiet, å kommentere på vegne av Arbeiderpartiet.

Jeg har sagt fra meg godtgjørelsen fra Stortinget fra den dagen jeg tiltrer ny jobb. Jeg kunne valgt å søke etterlønn, men i stedet har jeg søkt en jobb i en viktig institusjon for kysten generelt og Nord-Norge spesielt, nemlig Hurtigruten. Jeg skal heller ikke drive aktiv valgkamp for Arbeiderpartiet til høsten. At jeg ikke kommenterer alle saker som handler om et selskap som jeg enda ikke har begynt i tror jeg faktisk at de fleste forstår. Det er også det ryddigste.

Kommentarer til denne saken